Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Φθινοπωρινή βδομάδα

 Συννεφιά και μικρή μείωση της θερμοκρασίας

Autumn_LeavesΣτο φθινόπωρο μας βάζει αυτή η εβδομάδα, αφού από σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στη δυτική Ελλάδα και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Ειδικότερα, νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με παροδικές βροχές στην Εύβοια, στις Σποράδες, σε ορεινά κυρίως τμήματα της Στερεάς και πιθανόν στη Μαγνησία, περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από 9 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα νότια παράλια της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By