Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Φιλιππίνες: Στους 38 οι νεκροί από τον τυφώνα Ραμασούν

Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί όσο περνά η ώρα

filippines-tufonas-xaigian

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα Ραμασούν, τον πρώτο της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και που μπορεί να αυξηθεί παρά την εντολή των αρχών προς τους κατοίκους για εκκένωση των περιοχών.

«Πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την εκκένωση περιοχών», δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Αλεξάντερ Πάμα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης με το όνομα «μηδενικό θύμα», η κυβέρνηση είχε απομακρύνει εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους από τα σπίτια τους πριν από την έλευση του τυφώνα Ραμασούν στο αρχιπέλαγος τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Δεκάδες Φιλιππινέζοι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δένδρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος ή από κατάρρευση σπιτιών. Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί όσο περνά η ώρα και αποκατασταθούν οι τηλεπικοινωνίες στις πληγείσες περιοχές (οι ανατολικές ακτές της χώρας), ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Πάμα.

Οι Φιλιππίνες πλήττονται κάθε χρόνο από περίπου 20 σφοδρές καταιγίδες, πολλές από τις οποίες αποδεικνύονται φονικές. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων είναι η πρώτη χερσαία ζώνη που συναντούν οι τυφώνες, οι οποίοι σχηματίζονται πάνω από τα ζεστά νερά του Ειρηνικού. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο τυφώνας Χαϊγιάν είχε προκαλέσει το θάνατο 7.300 ανθρώπων στην ανατολική χώρα.

By