Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2020

Χρυσοχοϊδης:Έλαβε «σήμα εμπιστοσύνης» για τους αυτοκινητόδρομους

 Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης

 

1D54CD28A84574EF064F12371B7C3A0DΤην απόλυτη ικανοποίησή του για τη στήριξη που έλαβε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα της επανεκκίνησης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας εξέφρασε ο υπουργος Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον αρμόδιο για τις οικονομικές υποθέσεις, επίτροπο “Ολι Ρεν. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισε επί του θέματος ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλαδα Χορστ Ράϊχεμπαχ, ο οποίος συνόδευσε εξάλλου τον υπουργό στη σημερινή επισκεψή του στην έδρα της Ευρωπαϊκης Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας πως μετά το πέρας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην Ελλάδα το μόνο που θα απομείνει θα ειναι το πράσινο φως απο τους Επιτρόπους Αλμούνια και Χαν το οποίο εκτιμάται πως θα ανάψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του προς τον Τύπο υπογράμμισε επίσης οτι οι ποιοτικοί έλεγχοι στα έργα θα ειναι εντατικοί και ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι απολύτως νόμιμη, ούτως ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απασχόλησης μη ασφαλισμένου εργατικού δυναμικού.

Καταλήγοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής: «Το σήμα εμπιστοσύνης που λάβαμε σήμερα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που κάνουν θυσίες γι” αυτό τον τόπο. Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις «Κασσάνδρες» ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων».

By