Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Ως τα 80 τους θα ζήσουν τα Ελληνόπουλα που γεννήθηκαν το 2013

Τα παιδιά από το Μονακό θα έχουν μακροβιότερο βίο, ενώ τα παιδιά από το Τσαντ καταλαμβάνουν την τελευταία θέση…

paidikos_paidia_xaroumena_aftodioikisi

Ως τα 90 τους θα ζήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το περασμένο έτος στο Μονακό, σε αντίθεση με αυτά που ήρθαν στον κόσμο στο Τσαντ της Αφρικής και τα οποία δεν πρόκειται να αγγίξουν ούτε τα 50 τους χρόνια. Όλα αυτά όπως προκύπτουν από νεότερη μελέτη για το προσδόκιμο ζωής των παιδιών που γεννήθηκαν το 2013.

Για τα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 80 έτη, το οποίο είναι λίγο υψηλότερο από αυτό του μέσου όρου των ευρωπαϊκών κρατών. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη το προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2013 είναι 78 έτη, για αυτά που γεννήθηκαν στην Αμερική τα 75 έτη, στην Αυστραλία τα 72 και στην Αφρική μόλις τα 60. Παγκοσμίως, για τα παιδιά που γεννήθηκαν τ ο2013 ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής προσδιορίζεται στα 71 έτη, τη στιγμή που το 1980 προσδιοριζόταν μόλις στα 56.

Το προσδόκιμο ζωής είναι ένας δείκτης που υπολογίζεται βάσει στοιχείων των συνθηκών διαβίωσης, της υγείας, της εκπαίδευσης, των κοινωνικών συνθηκών αλλά και των τρομοκρατικών κινδύνων που αντιμετωπίζει κάθε χώρα.

Δείτε το γράφημα με το μέσο όρο των ετών που θα ζήσουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2013 πατώντας εδώ

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By