Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου- Νεράντζη

Στο επίκεντρο οι παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ και η μη μετάδοση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

nerantzis

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ των «ομηρικών» καυγάδων ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Τάσο Νεράντζη «έπαιξε» στη Βουλή, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου είχε κληθεί προς ακρόαση ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Οι εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ με τις παραιτήσεις μελών της διοίκησης, καθώς και η μη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, προκάλεσαν άγριο καυγά ανάμεσα στον πρόεδρο της επιτροπής και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για έκπτωση δημοκρατίας στο επίπεδο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τ. Νεράντζης: Το θέμα έχει κριθεί από ΣτΕ

Ζωή : Και από πρωτοδικείο Ηρακλείου και του…

Τ. Νεράντζης : Σταματήστε ενόψει της προγαμιαίας προετοιμασίας σας

Ζωή : Είστε εκτεθειμένος

Τ. Νεράντζης: Εσείς έκθετη και ξέρετε γιατί

Ζωή: Κατεβείτε από τη θέση σας δεν σας επιτρέπει το ήθος να είστε πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Γελοιοποιείτε το θεσμό
Τ. Νεράντζης: Με εμπνέετε…

Τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να συζητηθεί στην επιτροπή η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, διαφώνησαν ωστόσο, με το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για έκτακτη σύγκλιση της επιτροπής.

Τ. Νεράντζης : Η κυρία τι ψηφίζει;

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Μην δυσκολεύεστε να προσφωνήσετε μια συνάδελφο

Τ. Νεράντζης : Να ξεφωνίσω;

Ζ. Κωνσταντοπούλου : Επιμένουμε κλήση προσώπων

Όλα θέλετε κάτω από χαρτί, δεν ορρωδείτε, θεμελιώδεις αρχές δημοκρατίας είναι η ελευθερία ενημέρωσης

Τ. Νεράντζης: αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσετε

Ζωή- Θέλετε να στραγγαλίσετε δημοκρατία… Κρίνεστε και γελοιοποιείστε

Τ. Νεράντζης: Με εμπνέετε

Ζωή- Εσείς δεν καταλαβαίνετε πόσο γελοιοποιείτε το ρόλο σας

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ωστόσο να μην συγκληθεί εκτάκτως με αντικείμενο τις εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Τσούκαλη να κάνει λόγο για σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Επιτροπής και συνολικότερα της Βουλής.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Τσούκαλης τονίζει τα εξής:

«Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής , έκρινε με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υφίσταται ανάγκη άμεσης διερεύνησης των τεράστιων θεσμικών εκκρεμοτήτων του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα ( ΝΕΡΙΤ).

Με επίκληση μικροκομματικών λόγων, έκρινε ότι δεν υφίσταται σοβαρό πρόβλημα διαφάνειας στη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, παρόλο που η χώρα διαπομπεύεται διεθνώς από το γεγονός ότι είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν διαθέτει επίσημα αναγνωρισμένο, Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, παρόλο που 1,5 χρόνο μετά την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου, η ΝΕΡΙΤ δεν γίνεται αποδεκτή από την EBU , παρόλο που η δικαιοσύνη διερευνά καταγγελίες για τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού αλλά και άμεσων κυβερνητικών παρεμβάσεων στον τρόπο λειτουργίας της.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η σημερινή απόφαση συνιστά σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της Επιτροπής αλλά και συνολικότερα της Βουλής.»

By