Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άγριος καβγάς Ρήγα- Σακοράφα στη Βουλή

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με σκληρή γλώσσα κατα της κυβέρνησης

vouli622_414

Άγριος καβγάς Ρήγα – Σακοράφα ξέσπασε αργά το βράδυ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ΑΔΜΗΕ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με σκληρή γλώσσα κατα της κυβέρνησης -μίλησε για εγχώριες μαριονέτες που θα πληρώσουν σύντομα το τίμημα της υποταγής και κυβέρνηση εντολοδόχο των αποικιοκρατών.

Οι αναφορές της ωστόσο, σε προηγούμενες κυβερνήσεις και «χρόνια στενής διαπλοκής», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

«Πέρασαν τέσσερα χρόνια με απειλές, εκφοβισμούς, προσβολές, καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας, κατατρομοκράτηση του λαού μας. Πέρασαν πολλά χρόνια στενής διαπλοκής του παρασιτικού κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, με τις αιχμάλωτες πολιτικές ηγεσίες της μίζας, των κατ’ όνομα δημόσιων έργων, των υποχείριων της Siemens, των ευτελών δώρων βιτρίνας και των άλλων, μεγάλης αξίας, που δεν μάθαμε ποτέ, με ανταλλαγή το δρόμο προς την ατιμωρησία του κάθε κ. Χριστοφοράκου… Πέρασαν πολλά χρόνια με πολλές λίστες Λαγκάρντ κλειδωμένες στα συρτάρια της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας… Φτάνει πια! Τώρα ήρθε η ώρα να τους απειλήσει ο ελληνικός λαός», ήταν οι φράσεις της Σοφίας Σακοράφα που προκάλεσαν την έκρηξη Ρήγα.

rigas

«Οι απειλές σας όμως δεν περνάνε. Και τα χρόνια που αναφέρατε ως χρόνια της μίζας, ήσαστε μέσα στο ΠΑΣΟΚ! Το κόμμα της μίζα υπηρετούσατε, κυρία Σακοράφα«, ήταν η αιχμηρή απάντηση του Παναγιώτη Ρήγα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε -εκτός μικροφώνου- αλλά ο Παναγιώτης Ρηγας συνέχισε, χειροκροτούμενος απο τους συνάδελφους του απο το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Αφήστε τα αυτά. Εκ των υστέρων μπορείτε να κάνετε πολλοί τους ήρωες. Στο ΠΑΣΟΚ ήσαστε, αυτό σας ανέδειξε, αυτό υπηρετήσατε. Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές για την αποικιοκρατία!

Είναι ντροπή σας να απειλείτε τους συναδέλφους σας. Δεν σας φοβόμαστε!

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: …(Δεν ακούστηκε)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κρατικοδίαιτη ήσαστε στο ΠΑΣΟΚ! Να αφήσετε τις απειλές.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Κύριε Ρήγα, σας παρακαλώ κατεβάστε τους τόνους. Πιο ήρεμα, κύριε Ρήγα, παρακαλώ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν σας φοβόμαστε. Αφήστε τους ηρωισμούς. Σας ξέρουμε καλά, σας ξέρουμε καλά!

Κι ενώ όλοι ανέμεναν να ζητήσει το λόγο επι προσωπικού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο δεν έγινε…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By