Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άδειασμα Μιχελάκη σε Γρηγοράκο- Διαφωνεί με την απόσυρση της διάταξης για τους μετανάστες

Ο Λ. Γρηγοράκος  αποχώρησε ενοχλημένος από την ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του οποίου έχει την ευθύνη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

leonidas-grigorakos-arxeiou

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στην κυβέρνηση για την διάταξη που προβλέπει απέλαση από τη χώρα για όποιον μετανάστη καταγγέλλει ψευδώς φαινόμενα ρατσιστικής βίας από τα σώματα ασφαλείας. Ο Γιάννης Μιχελάκης αδειάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, δεν αποδέχθηκε την απόσυρση της ρύθμισης, υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία και τα όργανα της πρέπει να λειτουργούν.

Ο Λ. Γρηγοράκος  αποχώρησε ενοχλημένος από την ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του οποίου έχει την ευθύνη και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες βρίσκεται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε σύσκεψη με τους Πάρι Κουκουλόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαπα, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με το άδειασμα που του επεφύλαξε ο Γ. Μιχελάκης. Σύμφωνα, πάντως, με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο Λ. Γρηγοράκος δεν κινήθηκε αυτοβούλως, αλλά σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ.Βενιζέλο.

Σε ερώτηση πάντως, εάν τίθεται θέμα παραίτησής του, συνεργάτες του μας συνέστησαν υπομονή.

Το πήγαινε- έλα της ρύθμισης προκάλεσε ένταση στην αίθουσα της ολομέλειας με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για φαρσοκωμωδία και να καταγγέλλει τον Γ. Μιχελάκη ότι ανέλαβε να παίξει το ρόλο του ακροδεξιού βραχίονα. «Το παρακράτος και τις ακροδεξιές αποφύσεις θέλετε να προστατεύσετε, που θέλει να βάλει στην ημερήσια διάταξη η Χρυσή Αυγή», είπε ο Π. Λαφαζάνης, ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία όνειδος.

«Είμαστε με δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα», σχολίασε ο Π. Κουκουλόπουλος  που επεσήμανε ότι την ευθύνη του νομοσχεδίου έχει ο Λ. Γρηγοράκος. Την στήριξη τους στον αναπληρωτή υπουργό εξέφρασαν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Ο Γ. Μιχελάκης αδειάζοντας για δεύτερη φορά τον αναπληρωτή υπουργό του, ανέφερε ότι η απόσυρση στην οποία προέβη ο Λ. Γρηγοράκος  δεν είχε την έγκριση του γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Μετά την μίνι- κρίση που προέκυψε οι δύο εταίροι της κυβέρνησης βρίσκονται σε συνεννόηση για την ενδιάμεση λύση της τελικής διατύπωσης αναφορικά με την επίμαχη διάταξη.

By