Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: Oι περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές είναι υπερβολικές

«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%»

adonisA

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή ότι οι περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές ήταν υπερβολικές. Αν και παραδέχθηκε ότι «έτσι έπρεπε να γίνει», ανέφερε πως οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου.

«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα», είπε και πρότεινε «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου. Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε».

Αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία -όπως είπε- είναι 70% κάτω και στις παραιτήσεις βουλευτών από τα αναδρομικά. «Ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν», είπε.

By