Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βόμβα Άδωνι: Δεν περνάει το αντιρατσιστικό

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όπως έχει παρουσιαστεί δεν θα έχει πλειοψηφία δήλωσε σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Σαφές πλήγμα στην ενότητα της τρικομματικής κυβέρνησης αποτελεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 ότι το νομοσχέδιο, όπως έχει παρουσιαστεί, δεν έχει πλειοψηφία.

«Ένας πολιτικός που ενέχεται σε ρατσιστική βία θα πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα, ουδεμία αντίρρηση. Όποιος ενέχεται σε περιπτώσεις ρατσιστικής βίας να τιμωρείται . Αν μιλάμε όμως για την καθιέρωση του εγκλήματος γνώμης, εγώ δεν θα το ψηφίσω και δεν νομίζω ότι θα ψηφίσει κανένας από τη ΝΔ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ. Πρόσθεσε ότι «αν έχει κάποιο πρόβλημα ο κ. Ρουπακιώτης,  μπορεί να αποχωρήσει».

Σε ότι αφορά το θέμα της οπλοφορίας βουλευτών στη Βουλή, που θα συζητηθεί την Πέμπτη στη διάσκεψη των προέδρων, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «είναι αδιανόητο να μπαίνει όπλο μέσα στο κοινοβούλιο». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «έχω άδεια οπλοφορίας όπως και πάρα πολλοί βουλευτές», ενώ πρόσθεσε ότι «όταν το έχω μαζί μου, το έχουν οι αστυνομικοί μου φρουροί».

By