Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άκαρπη η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Χημικά κατά σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

FOSPHOTOS Φίλιππος Μεσσίνης
FOSPHOTOS Φίλιππος Μεσσίνης

Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο και δέχθηκαν χημικά στην προσπάθειά τους να καταλάβουν το κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων ζήτησαν να ενταχθούν στην κινητικότητα και να μετακινηθούν σε άλλη θέση στο δημόσιο και παράλληλα να υπάρξουν κάποιες προβλέψεις για τους ηλικιωμένους σχολικούς φύλακες, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης κατά τις ίδιες πηγές ζήτησαν συγγνώμη από τον υπουργό για την ένταση που επικράτησε το πρωί.

Ο υπουργός τους εξήγησε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να τους υποσχεθεί κάτι αν δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα τους ενημερώσει όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και επεσήμανε ότι το γραφείο του θα είναι ανοιχτό για διάλογο.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση στο υπουργείο όταν δεκάδες σχολικοί φύλακες επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο.

Οι διαδηλωτές, που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τρεις διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα . Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μία έγκυος γυναίκα.

FOS PHOTOS Φίλιππος Μεσσίνης
FOS PHOTOS Φίλιππος Μεσσίνης

Ένταση επικράτησε και όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να απομακρύνουν τις τηλεοπτικές κάμερες, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Από την πλευρά της η αστυνομία έκανε λόγο για «αναγκαία» χρήση χημικών αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By