Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Δημοσίου στην απόφαση

ERT

Άκυρες έβγαλε με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τις απολύσεις των απολυμένων που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους στις θέσεις που είχαν προ της απόλυσης και με τους ίδιους μισθούς.

Η απόφαση με αριθμό 2732/2014) που δικαιώνει τους απολυμένους που είχαν προσφύγει με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά, είναι πολύ σημαντική και αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του δημοσίου.

Η απόφαση δικαιώνει ομάδα απολυμένων της ΕΡΤ είναι προσωρινά εκτελεστή και διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψη ως μηδέποτε γενόμενη.

Διατάσσει ακόμη η επαναπρόσληψη να γίνει με τους ίδιους όρους και καθήκοντα πριν την απολυσή τους. Δηλαδή, τα καθήκοντα τα οποία ασκούσαν και τον μισθό που είχαν την ημέρα της απολυσής τους. Το δικαστήριο δέχεται επίσης ότι καθολικός διάδοχος είναι η ΝΕΡΙΤ η οποία και αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του καταργηθέντα φορέα.

Η μη συμμόρφωση της απόφασης αναφέρει, τιμωρείται με 100 ευρώ ημερησίως. Μετά την απόφαση υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ, αναμένονται και οι κυβερνητικές αντιδράσεις.

By