Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» ο Παναθηναϊκός

Πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, που εμφανίστηκε καταπονημένος μετά από το ματς με την Μαν. Γιουνάιτεντ

080201

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που έμελλε να παύσει το εφετινό αήττητο του Ολυμπιακού και μάλιστα κατά τρόπο εμφατικό, καθώς οι «πράσινοι» το πέτυχαν μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 3-0 (45΄ Πράνιτς, 68΄ Μπεργκ, 89΄ Αμπεϊντ) και αναβάλλοντας για κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές τη στέψη της πειραϊκής ομάδας ως πρωταθλήτριας Ελλάδας. Ταυτόχρονα, οι νικητές ανέκτησαν την τρίτη θέση, ενώ απέχουν πια από τη δεύτερη θέση πέντε βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να ακολουθήσει μια πολύ «σφιχτή» ανασταλτική τακτική, καθώς η ικανότητα των «ερυθρόλευκων» στη δημιουργία και την εκτέλεση θα καθιστούσαν επικίνδυνη την υιοθέτηση ενός επιθετικού πλάνου. Οι «πράσινοι» άφησαν λοιπόν την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους τους και φρόντισαν να αμυνθούν αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος εφάρμοσε άψογα το πλεονέκτημα, δεν σφύριζε παρά μόνο όταν ήταν αναγκαίο κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα έναν πολύ καλό ρυθμό.

Από ευκαιρίες και καλές φάσεις, πάντως, λίγα πράγματα, αφού ένα μακρινό σουτ του Χολέβα στο 20΄ δεν ανησύχησε τον Καπίνο, για να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού τρία λεπτά αργότερα: ο Πέρες έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και τη στιγμή που έπρεπε «έκοψε» δίπλα και αριστερά στον Ολαϊτάν που ακολουθούσε τη φάση. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βγήκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά την τελευταία στιγμή έχασε τον έλεγχο της μπάλας και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των «πράσινων» να επέμβει.

Στο 28ο λεπτό παίκτες και θεατές «πάγωσαν» στη χωρίς προφανή αιτία πτώση του νεαρού Νιγηριανού στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολαϊτάν σωριάστηκε στο χορτάρι, συμπαίκτες και αντίπαλοι τρόμαξαν, ο παίκτης μεταφέρθηκε εκτός με το φορείο αλλά έχοντας τις αισθήσεις και στον αυχένα του τοποθετήθηκε κολάρο, ενώ τη θέση του πήρε στο 35ο λεπτό ο Βαλντές. Κι ενώ το ημίχρονο όδευε προς τη λήξη με τις ενδείξεις να συντείνουν στο 0-0, αφού ένα σουτ του Μπεργκ στο 42΄ ήταν άστοχο, ο Πράνιτς έκανε με συρτό σουτ το 0-1 στο 45ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και ύστερα από πάσα του Μπεργκ.

Ο Αναστασίου δεν είχε λόγο να αλλάξει τακτική στην ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο ημίχρονο έκανε νέα αλλαγή με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να αντικαθιστά τον Μαρκάνο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μάλιστα άμεσα στο 48΄, με τον Ρομπέρτο να βγαίνει έγκαιρα και να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Μπεργκ. Προϊόντος του χρόνου, η κόπωση των παικτών του Μίτσελ από την υπερπροσπάθεια της περασμένης Τρίτης απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να γίνεται εμφανής και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στο 0-2 με το 10ο φετινό γκολ του Μπεργκ, στο 68ο λεπτό, από τη βαθιά μπαλιά του Λαγού.

Το «κύκνειο άσμα» των γηπεδούχων για επιστροφή στο παιχνίδι χάθηκε στο 82΄, με τον Ντομίνγκες να πετά την μπάλα άουτ από τα 11 μέτρα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Βαλντές από τον Κουτρουμπή και σε φάση που αντικείμενο από την εξέδρα τραυμάτισε τον Γιάννη Αναστασίου. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πάντως πιει ακόμη όλο το «πικρό ποτήρι», αφού στο 89ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Αμπεϊντ άφησε ακίνητο τον Ρομπέρτο για το 0-3.

By