Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Άναψαν» τα αίματα στη Βουλή

Καυγάς μεταξύ μεταξύ Παναγιώτη Ρήγα και Ζωή Κωνσταντοπούλου

vouli

 

Άγριος καυγάς ξέσπασε το βράδυ στη βουλή ανάμεσα στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και αργότερα με την πρώην «πράσινη» βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα του κλεισίματος της Βουλής, προκαλώντας την οργή του Παναγιώτη Ρήγα, που σε υψηλούς τόνους απάντησε ότι αυτός που παρουσίασε το βιβλίο του κεντρικού προσώπου στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Αντώνη Κάντα δεν ήταν άλλος από τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο. «Να μην αναζητούν λοιπόν αλλού τα πρόσωπα των σκανδάλων αλλά δίπλα τους και μέσα στο κόμμα τους», της είπε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και στις συνεχείς διακοπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την αποκάλεσε για άλλη μια φορά «ανήλικη επιδοματούχο». «Ακόμα περιμένω την αγωγούλα που μου είχες τάξει», πρόσθεσε απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. (Mάλιστα, στα πρακτικά της Βουλής κατατέθηκε σχετικό δημοσίευμα του thepaper.gr)

Οι τόνοι ανέβηκαν και λίγο αργότερα όταν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πολιτική του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Τις 15.000 απολύσεις εσύ τις υπέγραψες ως Υφυπουργός», της είπε ο Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτηρίζοντας «πολιτικό γενίτσαρο» που προσπαθεί να γίνει αποδεκτή στον ΣΥΡΙΖΑ τη Θεοδώρα Τζάκρη. Έντονη ήταν η αντίδραση και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

rigaspasok638_280214

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: “Η Κυβέρνηση “βαπτίζει το κρέας ψάρι”… Και ο υπουργός βαπτίζει το πελατειακό κράτος που πάει να ξαναστήσει… αξιοκρατία, μήπως και το κόμμα του, η Ν.Δ., διασωθεί στις προσεχείς εκλογές”.
”Θα έχουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και μια δημόσια διοίκηση της Δεξιάς”

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ:
“Γιατί ανησυχείτε; Αφού θα γίνετε κυβέρνηση θα το αλλάξετε το σύστημα”

Θ. ΤΖΑΚΡΗ:
“Γιατί το κάνετε τώρα; Είναι ακριβώς ο ίδιος τρόπος και η ίδια η μέθοδος που ακολουθήθηκε και στην επιλογή του Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος. Η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά γνωρίζει ότι θα τη διώξει ο ελληνικός λαός σε λίγο, αλλά θέλει να συνεχίσει να κυβερνά. Πώς θα το επιτύχει αυτό; «Καβατζόνοντας» τις θέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος και τις θέσεις των διευθυντών στα Υπουργεία”

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: “Γιατί το φέρνουμε τότε το νομοσχέδιο;

Θ. ΤΖΑΚΡΗ: “Κύριε Υπουργέ, μην χαίρεστε γιατί ακόμα και εάν ξηλώσετε όλους τους διευθυντές και φέρεται τα δικά σας παιδιά, αμέσως σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξει και η ανάλογη διόρθωση… Ενώ κόπτεστε για την αξιοκρατία, απολύετε σωρηδόν και χωρίς κανένα κριτήριο χιλιάδες υπαλλήλους και το μόνο σας κριτήριο είναι η λέξη «προαπαιτούμενο»”…

“Σας το ξαναλέω ότι όλα αυτά τα ψέματα και οι δήθεν μεταρρυθμίσεις έχουν κοντά ποδάρια, γιατί τον Οκτώβριο που η συγκυβέρνηση θα πάει στην ευχή της Παναγιάς, θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη με προτεραιότητα στην αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία”

“Εμείς θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μια δημόσια διοίκηση που θα επιβραβεύει τους άξιους…, εμείς θα προσπαθούμε πάντα για κάτι καλύτερο, για κάτι περισσότερο, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν έχει την ευκαιρία στη ζωή του να προσληφθεί αξιοκρατικά κύριε Υπουργέ, πάντα, σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, όπως εσείς, και γι” αυτό δεν έχει ως πρότυπό του την αθλιότητα”

mitsotakis

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
“Πράγματι, δυσκολεύομαι να καταλάβω αυτού του είδους τις οβιδιακές μεταμορφώσεις… ‘Εχω μια απορία κυρία συνάδελφε. Το νόμο 3839 τον ψηφίσατε έτσι δεν είναι; Ήσασταν και υφυπουργός (Εσωτερικών) θυμάμαι καλά εκείνη την εποχή. Αυτός ο νόμος, προέβλεπε και εξετάσεις και συνέντευξη. Τέτοιες ουσιαστικές ενστάσεις, θα περίμενα με κάποιο τρόπο να τις είχατε διατυπώσει όταν στηρίζατε τα μνημόνια, τα οποία σήμερα, με τόσο μεγάλη ευκολία τα καταγγέλλετε”

“Επειδή όλοι σε αυτή τη ζωή, έχουμε και βιογραφικό και πολιτική διαδρομή υπενθυμίζω απλά, ότι ψηφίσατε τα μνημόνια. Δεν είναι κακό, να υπενθυμίζουμε ότι ήσασταν υφυπουργός σε μια κυβέρνηση, στην οποία σπεύσατε να εγκαταλείψετε και να αναζητήσετε άλλη πολιτική στέγη. Δεν είναι κακό να το λέτε αυτό”

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ:
“Για τις 15.000 απολύσεις, είχαν ψηφίσει κάποιοι, μην τα ξεχνάμε”

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:
“Μιας και το ανέφερε ο κ. Ρήγας, ότι η πρώτη μνεία για τις 15.000 απολύσεις, έγινε στο δεύτερο μνημόνιο κυρία Τζάκρη. Δεν σας άκουσα τότε να σηκώνεστε και να το καταψηφίζετε και να λέτε, ότι είναι ντροπή και αίσχος αυτά τα πράγματα… Είναι εποχή μεταγραφών. Δεν ξέρω όμως, εάν οι υπηρεσίες οι οποίες προσφέρετε, είναι τόσο περιζήτητες στους πολιτικούς χώρους στους οποίους φιλοδοξείτε ενδεχομένως, να φιλοξενηθείτε”

“Τα λέω αυτά μόνο κυρία Τζάκρη, επειδή κάνατε προσωπικές αναφορές σε εμένα και στο βιογραφικό μου. Είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε. Με μεγάλη χαρά να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας και να δούμε τι έχουμε κάνει και στην πολιτική μας διαδρομή και πριν, από την πολιτική μας διαδρομή”.

Π. ΡΗΓΑΣ: Τελικά μάλλον θλίψη προκαλεί, για το πώς κάποιοι απαντούν με πολύ μεγάλη προθυμία σε αυτήν τη στρατολόγηση πολιτικών γενιτσάρων που έχει αρχίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, πράγματι, αναξιοπρεπές να βλέπεις ανθρώπους να δίνουν καθημερινά εξετάσεις σε ένα κόμμα που τους λέει «σκύψτε, δηλώσετε μετάνοια και θα σας πάρω». Είναι θλιβερό το φαινόμενο και, όταν μιλάνε κάποιοι άλλοι ανιστόρητοι για Τσιριμώκους, πρέπει να ξέρουν πραγματικά την ιστορία. Τι πιο θλιβερό και αναξιοπρεπές από το να υποχρεώνονται κάποιοι, οι οποίοι έχουν ψηφίσει μνημόνια, έχουν ψηφίσει τα πάντα, ήταν υπερασπιστές αυτής της πολιτικής μέχρι μυελού των οστών, σήμερα και για να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στα ψηφοδέλτια, να κάνουν κωλοτούμπες και να δίνουν εξετάσεις. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια και αναξιοκρατία και πολιτική κατρακύλα»

By