Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Σότσι (+φωτό)

Με μικροπροβλήματα και παρουσία χιλιάδων θεατών πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης ων 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι

soschi800_070214

Τον ουρανό του Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας φωτίζει από απόψε μέχρι και τις 23 Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των 22ων Χειμερινών Αγώνων, που διοργανώνει για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ρωσία, με τη συμμετοχή άνω των 2.900 αθλητών/τριών από 85 χώρες εκ των οποίων οι 7 Έλληνες.

Με τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης που έγινε απόψε, παρουσία και του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η νύκτα έγινε μέρα με τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν από τους διοργανωτές πάνω από το στάδιο «Fisht». Την τελετή παρακολούθησαν 40.000 θεατές, που αποθέωσαν τους αθλητές, αλλά και τα μεγάλα αστέρια που έλαβαν μέρος στην Τελετή, ιδιαίτερα τις Μαρία Σαράποβα, Γελένα Ισινμπάγεβα και τον Αλεξάντερ Καρέλιν.

Με την φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης, παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και του Κάρολου Παπούλια, άνοιξε επίσημα η «αυλαία» των 22ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».
Από σήμερα μέχρι το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα φωτίζει τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και 2.800 αθλητές και αθλήτριες από 85 χώρες θα διαγωνιστούν με στόχο να προσφέρουν θέαμα στα εκατομμύρια των θεατών που θα παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Έναρξη με προβλήματα

Οι Ρώσοι είχαν ετοιμάσει εντυπωσιακό εφέ στη διάρκεια της παρουσίασης, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίασαν.
Στην οροφή του νεότευκτου σταδίου που διεξάγονται οι αγώνες, πέντε τεράστιες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους. Βάσει των προετοιμασιών αυτές επρόκειτο να ανοίξουν και να σχηματίσουν τους ισάριθμους Ολυμπιακούς Κύκλους. Κάτι που δε συνέβη ποτέ, μιας και μία νιφάδα δεν άνοιξε και το των Ολυμπιακών Αγώνων δε σχηματίστηκε. Και η τεχνολογία κάνει λάθη…

Συμμετείχαν περίπου 3.000 καλλιτέχνες, σε ένα σόου που διήρκησε περίπου 3 ώρες. Δεκάδες αστέρια του μπαλέτου χόρεψαν υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής, ενώ εμφανίστηκαν και μουσικά γκρουπ όπως οι TATU, το ρωσικό συγκρότημα με τις δύο τραγουδίστριες οι οποίες είχαν ανταλλάξει ένα φιλί επί σκηνής, αλλά και η χορωδία του στρατού.

Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο στάδιο με την 24χρονη σημαιοφόρο, Παναγιώτα Τσακίρη (πρωταθλήτρια του σκι αντοχής) στην 3η συμμετοχή της σε Χειμερινούς Αγώνες.
Η Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς όπερας, τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο, ενώ την κήρυξη των Αγώνων έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, που επένδυσε πολλά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς (σε χρήματα πάνω από 50 δις δολ.). Δίπλα του ήταν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να κρατήσει αποστάσεις από τους επικριτές της διοργάνωσης.

Για την ασφάλεια της διοργάνωσης οι Ρώσοι έχουν διαθέσει 37.000 αστυνομικούς, αλλά και ιδιωτικό προσωπικό, μιας και οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα από τους Ισλαμιστές του Καυκάσου δεν έχουν σταματήσει.

By