Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Άνθρακες» τα δεδομένα για την εύρεση του χαμένου Boeing

«Η έρευνα για το αεροπλάνο μπορεί να διαρκέσει έως και χρόνια» σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο

boeing777_b1

Φαίνεται ότι απέτυχε η υποβρύχια έρευνα για οποιοδήποτε ίχνος από τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, συνεπώς οι έρευνες είναι πιθανό να συνεχιστούν για χρόνια, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί επειδή δεν είχε αρμοδιότητα να σχολιάσει τις έρευνες, προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις μετά από δυο εβδομάδες άκαρπων ερευνών του βυθού του Ινδικού Ωκεανού ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας, με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ίδιος δήλωσε πως η έρευνα για το επιβατικό αεροπλάνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες, θα εισέλθει τώρα σε μια πολύ δυσκολότερη φάση, αυτή της έρευνας ευρύτερων περιοχών του ωκεανού κοντά στην περιοχή όπου πιστεύεται πως έχει συντριβεί το αεροπλάνο.

«Πήγαμε όλοι σ” αυτή τη μικρή περιοχή και δεν βρήκαμε τίποτε. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στη μεγάλη περιοχή», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Και τώρα μιλάμε για χρόνια».

Το μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin-21 αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα ενδεχομένως το τελευταίο από τα 16ωρα ταξίδια του σε βάθη άνω των 4,5 χλμ, στο πλαίσιο της έρευνας μιας περιοχής του βυθού έκτασης 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση περίπου 2.000 μιλίων βορειοδυτικά του Περθ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By