Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Άννα Νταλάρα: Κρύβουμε και υποθάλπουμε το ρατσισμό

Αιχμηρές δηλώσεις μετά τα επεισόδια στη Μανωλάδα

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Την άμεση και υποδειγματική αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές για την απάνθρωπη επίθεση εναντίον αλλοδαπών στη Μανωλάδα ζητά η πρώην υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αρμόδια για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Άννα Νταλάρα,  κάνοντας λόγο για υπόθαλψη ρατσισμού

«Η απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και οι τραυματισμοί διαμαρτυρόμενων καλλιεργητών στη Μανωλάδα είναι το απότοκο μιας πορείας παρακμής. Κρύβουμε αν όχι υποθάλπουμε το ρατσισμό χάνοντας τον αξιακό μας προσανατολισμό στη δίνη μιας κρίσης που ερειπώνει την κοινωνία», τονίζει σε σημερινή δήλωσή της.

Σύμφωνα με την κα Νταλάρα, «οι λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού, της αναζήτηση του κέρδους χωρίς σεβασμό στο νόμο, της ανοχής της Χρυσής Αυγής, της αναζήτησης ενόχων για την αρνητική πορεία της χώρας στο ξένο και αλλότριο όπλισαν τους νεοφουδάρχες της Μανωλάδας».

« Η αστυνομία οφείλει να βρει τους ενόχους άμεσα. Και το αρμόδιο υπουργείο αντί να υπεκφεύγει, οδηγώντας νόμιμους μετανάστες στην παρανομία να στηρίξει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην έκδοση των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων. Ο ορθολογισμός, ο σεβασμός στο νόμο και η η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ο εχθρός του ρατσισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By