Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άνοδο των βάσεων δείχνουν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας

panelladikes

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες από το υπουργείο Παιδείας. Από τις βαθμολογίες των υποψηφίων προκύπτει ανοδική τάση για τα τέσσερα πρώτα πεδία του μηχανογραφικού ενώ για το πέμπτο πεδίο εκτιμάται ότι οι βάσεις θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τις περσινές με ελάχιστες ίσως αυξομειώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν επισημάνει ότι στην Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία οι βαθμολογίες βρίσκονται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα ενώ αντιθέτως οι βαθμολογίες σε Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Βιολογία κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο αναφέρεται ότι δεν είναι υψηλές οι βαθμολογίες σε «εύκολα» μαθήματα όπως η Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αναρτημένοι σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Οι βαθμοί των ΕΠΑΛ-Α και ΕΠΑΛ-Β θα αναρτηθούν την Τετάρτη 2-7-2014 το μεσημέρι σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, αφού πρώτα έχουν πληκτρολογήσει τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα.

Υπενθυμίζεται ακόμα για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ, που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές, θα πρέπει μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Από την Πέμπτη 3-7-2014 ως τη Δευτέρα 14-7-2014 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

By