Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άρση ασυλίας για τους έξι της Χ.Α.

Χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μπούκουρας, Γερμενής, Ηλιόπουλος και Αλεξόπουλος

vouli1Υπέρ της άρσης της ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής είπε η Βουλή με όλους τους παρόντες βουλευτές πάντως, να αποφασίζουν την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του Ηλ. Κασιδιάρη και του Ηλ. Παναγιώταρου.

Συνολικά ψήφισαν 247 βουλευτές, υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλ. Παναγιώταρου για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ για το αδίκημα της «στάσης» υπέρ ψήφισαν 247 βουλευτές.

Και οι 247 παρόντες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ 246 βουλευτές είπαν να αρθεί η ασυλία των Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής. Στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και για τους τρεις βουλευτές, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι του ανεξάρτητου Ν. Νικολόπουλου.

Την βουλευτική του ασυλία για την δημιουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού έχασε και ο Χρ. Αλεξόπουλος, καθώς 246 βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Στην κάλπη βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. «Παρών» φέρεται να ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος για την υπόθεση του Ηλ. Παναγιώταρου που αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης, επειδή δεν ήταν εξειδικευμένο το αδίκημα της «στάσης».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απείχαν από την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας κατάλυση του πολιτεύματος.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By