Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Άρση του αδιεξόδου και με υπογραφή Ομπάμα

Απομακρύνεται το αδιέξοδο στις ΗΠΑ και με υπογραφή Ομπάμα, μετά τη συμφωνία Δημοκρατικών- Ρεπουμπλικάνων

obama

Με την υπογραφή σήμερα το πρωί από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα της νομοθεσίας για την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου, επιστρέφουν στην εργασία τους οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά από 16 ημέρες και απομακρύνεται ο κίνδυνος στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ.

Βουλή και Γερουσία υπερψήφισαν την ύστατη στιγμή, αργά το βράδυ της Τετάρτης, τη συμφωνία για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Στη Γερουσία το σχέδιο εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά. Το Κογκρέσο υπερψήφισε στη συνέχεια  με 285 ψήφους υπέρ έναντι 144 κατά. Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης έως τις 15 Ιανουαρίου.

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει νέα δήλωση την Πέμπτη στις 10:35 π.μ. τοπική ώρα Ουάσιγκτον (απόγευμα ώρα Ελλάδας), στην οποία αναμένεται να τονίσει την ανάγκη οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι να συνεργαστούν στα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By