Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Άρχισαν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια

Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Άρχισαν σήμερα, Δευτέρα, οι εγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για τους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, όσοι φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγγραφής θα μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Η δήλωση αυτή, πάντως, δεν συνιστά αίτηση μετεγγραφής, αλλά έκφραση προτίμησης.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

– Αίτηση για εγγραφή.
– Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.
– Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
– Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
– Οσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη).

Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή 22 του μηνός για τη διευκόλυνση των φοιτητών.

By