Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

kairos

Άστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα, όπου πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί, στο Κεντρικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Αργά τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και βελτίωση από το απόγευμα και μετά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

By