Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Δεχόμαστε διπλό εκβιασμό

«Η ΔΗΜΑΡ απειλεί να καταψηφίσει το χαράτσι και το Μαξίμου με εκλογές» είπε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Political Council at PASOK / ΠΑΣΟΚ, Πολιτικό ΣυμβούλιοΤην συνολική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης αποφάσισαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε έντονη διχογνωμία με αιχμή το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε υψηλούς τόνους. Παρόλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στην στήριξη της πρότασης που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχέση με τους χειρισμούς στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης.

Μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος εμφανίστηκε οργισμένος με τις «διαρροές» πηγών του Μαξίμου περί απειλών για εκλογές και το κλίμα ήταν «φορτωμένο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη να αποφασίσουν καθώς – όπως είπε – βρίσκονται ενώπιον ενός διττού διλήμματος: «Απο τη μια έχουμε το χαράτσι και την ΔΗΜΑΡ να απειλεί ότι θα καταψηφίσει και από την άλλη το Μαξίμου απειλεί με εκλογές». Τελικώς συμφώνησαν όλοι με την πρόταση που παρουσίασε με στελέχη του οργάνου να σημειώνουν ότι «αν ο Σαμαράς πάει σε εκλογές, θα είναι ο πρώτος που θα καεί»…

«Πήραμε αποφάσεις για όλα αλλά δεν θα σας πούμε τίποτα!» έλεγε νωρίτερα συνεργάτης του κ. Βενιζέλου που ήταν παρών στην συνεδρίαση ως ένδειξη της έντασης που επικράτησε. Άφηνε δε να εννοηθεί, ότι συζήτησαν τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και τι θα πράξει με την κυβέρνηση, αλλά όπως εξηγούσε «ο Βενιζέλος μας «όρκισε» να μην διαρρεύσει το παραμικρό» τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσκεψη των αρχηγών.

Στην έκτακτη συνεδρίαση παρέστη και ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης παρότι δεν μετέχει στο όργανο για να εξηγήσει τις προτάσεις του κόμματος που παρουσίασε στον Γ. Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πολιτικό συμβούλιο συμμετέχουν οι κ.κ. Αντώνης Σαουλίδης (δεν προσήλθε, επειδή ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή), Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης, Τόνια Αντωνίου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Φώφη Γεννηματά, Κυριάκος Πιερρακάκης (δεν προσήλθε, καθώς ήταν άρρωστος), Βασίλης Κεγκέρογλου, Κώστας Μπελτεγρής, Πάρις Κουκουλόπουλος.

By