Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα αποφάσισε το Βρετανικό δικαστήριο

«Εγώ θέλω να επιστρέψω για να καταθέσω στις ελληνικές αρχές»

zeugos-grivea

Την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα αποφάσισε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδόσεων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως έχουν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές αρχές.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπεράσπιση κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών. Διαφορετικά ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα θα πρέπει να παραδοθούν στην Ελλάδα.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γριβέας μίλησε στους Έλληνες ανταποκριτές του Λονδίνου λέγοντας πως προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Ακόμη και αν η υπόθεση πάει στο εφετείο», όπως επισήμανε, «Εγώ θέλω να επιστρέψω για να καταθέσω στις ελληνικές αρχές πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Μάλιστα, όπως τόνισε, ήδη έχει δρομολογήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις για να μπορεί να τις διευθετεί από την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, θα ασκήσει έφεση για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει την επιστροφή του.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τις αγορεύσεις του δικηγόρου υπεράσπισης και του εισαγγελέα που εκπροσωπούσε τις ελληνικές αρχές.

By