Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Mπέζας προς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ: Σταματήστε την απεργία

Οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ένα σοβαρό πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας

giatroi1

Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους απευθύνει με συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ένα σοβαρό πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».

Ο υφυπουργός Υγείας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό» και προσθέτει: «Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και πιθανόν μπορεί να προκύψουν κάποιες ειδικότητες, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή να προκύψει ένας αριθμός γιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας που δεν χρειάζεται να υπάρχει στην νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δημιουργούμε».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By