Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έκλεισε η λίστα των 6.500 υπαλλήλων που θα απολυθούν

«Φεύγουν κυρίως όσοι είναι σε διαθεσιμότητα αλλά και όσοι εργάζονται στις συγκοινωνίες»

grafeio-ergasia-dimosioi upalliloi

Οριστικοποιήθηκε η λίστα με τους 6.500 υπαλλήλους που θα φύγουν από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου, στη συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα.

Οι απολύσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου και αυτή τη φορά θα προκύψουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», μέσω μείωσης των δομών του κράτους, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, ενώ αναμένεται να απομακρυνθούν και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν το Δημόσιο με αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ οι συμβάσεις τους έχουν λήξει. Αυτοί υπολογίζονται περί τους 1.850.

Η μεγαλύτερη δεξαμενή αναμένεται να είναι αυτή της διαθεσιμότητας καθώς προβλέπεται να απολυθούν μετά τη λήξη του οκταμήνου 3.600 υπάλληλοι.

Περισσότερες όμως από 1.000 απολύσεις θα γίνουν στον τομέα των συγκοινωνιών, αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1.050 θα απομακρυνθούν από τις συγκοινωνίες με μειώσεις δρομολογίων. Στη σχετική λίστα βρίσκονται τόσο το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάντως από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμηνύουν πως δεν πρόκειται ναγίνουν άλλες απολύσεις μέσα στη διετία 2015-2016.

By