Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Έκρηξη» κερδών για τα Jumbo

ύξηση κατά 44,29% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου Jumbo, κατά το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2013-Ιούνιος 2014) και ανήλθαν στα 69,48 εκατ. ευρώ από 48,15 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

jumbo

Όπως υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το τρίτο τρίμηνο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, περιελάμβανε και την αρνητική επίπτωση από την απομείωση τραπεζικών καταθέσεων της θυγατρικής εταιρείας στην Τράπεζα Κύπρου.

Σε συγκρίσιμη βάση, τα κέρδη του ομίλου, για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, είναι αυξημένα κατά 5,92%.

Οι πωλήσεις του ομίλου, κατά το εννεάμηνο, διαμορφώθηκαν στα 410,94 εκατ. ευρώ έναντι 381,85 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών, στο εννεάμηνο, αυξήθηκε κατά 7,62%.

 «Ενίσχυση» από το εξωτερικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίδοση αυτή οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας και της Κύπρου, σε συνδυασμό με τη διατήρηση σε θετικό έδαφος των πωλήσεων του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα. Επίσης, στη θετική αυτή επίδοση συνέβαλε και η λειτουργία των 2 πρώτων καταστημάτων του ομίλου στη Ρουμανία.

Το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε στο 52,15% έναντι 50,94% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 102,27 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 71,57 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 42,89%.

Αν δεν συμπεριληφθεί η επίπτωση από την απομείωση τραπεζικών καταθέσεων της θυγατρικής εταιρείας στην Τράπεζα Κύπρου, τότε, σε συγκρίσιμη βάση, για το εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, (EBITDA) εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 12,59%.

jumbo

Kατά το εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, λειτούργησαν 5 νέα υπερ – καταστήματα, εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία, ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα.

O όμιλος, σήμερα, αριθμεί 66 καταστήματα, εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στη Ρουμανία.

Η Jumbo συνεχίζει να επενδύει με στόχο τη δημιουργία περίπου 4 νέων καταστημάτων, το χρόνο. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα αναμένεται η λειτουργία 6 με 8 νέων καταστημάτων, τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, ενώ για τη Ρουμανία εκτιμάται ότι το δίκτυο θα αριθμεί 16 με 18 καταστήματα, τα επόμενα 5 χρόνια.

By