Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βομβιστική επίθεση η έκρηξη στη Λάρισα;

Θρίλερ στη θεσσαλική πρωτεύουσα με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης.

larissanet.gr
larissanet.gr

Σύμφωνα του ΑΜΠΕ, στην πολυκατοικία διαμένει εισαγγελέας η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαστού. Εξετάζεται εάν η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστική ενέργεια, ενώ η εισαγγελέας, η οποία την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία εκτός Λαρίσης.

Η αστυνομία προσήγαγε ένα 39χρονο, ο οποίος εθεάθη στην περιοχή λίγο μετά το συμβάν που αναστάτωσε τη Λάρισα.

H έκρηξη σημειώθηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Υψηλάτου και Μανδηλαρά στις 4:10 το πρωί του Σαββάτου. Ήταν τόσο ισχυρή που «σήκωσε στο πόδι» ολόκληρη τη συνοικία και προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολυκατοικίες, καταστήματα και ΙΧ αυτοκίνητα σε μεγάλη απόσταση.

Στο σημείο της έκρηξης δίπλα σε εσωτερικό υποσταθμό της ΔΕΗ έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συνεργεία της ΔΕΗ και της εταιρίας φυσικού αερίου κλήθηκαν να ελέγξουν τα δίκτυά τους προκειμένου να ερευνηθεί πιθανή σύνδεση της έκρηξης με κάποιο δίκτυο κοινής ωφέλειας, όμως αυτό αποκλείσθηκε.

Ερευνες συνεχίζουν να πραγματοποιούν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Πηγή: larissanet.gr, eleftheria.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By