Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απέρριψε ο Μεϊμαράκης το αίτημα Τσίπρα για έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής για την Κύπρο

«Δεν προβλέπεται από τον κανονισμό» απάντησε ο Ε.Μεϊμαράκης

bouli2Αρνητικά απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην επιστολή που του έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να συγκληθεί εκτάκτως η ολομέλεια, προκειμένου να ενημερώσει η κυβέρνηση για το θέμα της Κύπρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ενημερωθούν οι βουλευτές για τους λόγους που η κυβέρνηση συναίνεσε στην απόφαση του Eurogroup, για το «κούρεμα» των καταθέσεων και ειδικά των μικροκαταθετών. Σε ανακοίνωση του ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας  «προτείνει στον Πρόεδρο της Βουλής διαδικασία η οποία δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της. Δικαίωμα ενημέρωσης της Βουλής με τέτοια διαδικασία, είναι αποκλειστικότητα του Πρωθυπουργού. Αυτονόητο είναι ότι ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και τον Κανονισμό της Βουλής«.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντ. Κυπριανού και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν να συντονίσουν πολιτικά τα κόμματά τους τα επόμενα 24ωρα, μετά τη μεγάλης διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία τους, που είχε επίκεντρο τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά την απόφαση του Eurogroup.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα και την αρνητική θέση και ψήφο του κόμματος στη κυπριακή Βουλή, ενώ αποκάλυψε ότι το θέμα για το κούρεμα των καταθέσεων είχε τεθεί και επί προεδρίας Δ. Χριστόφια, ο οποίος  το απέκλεισε.

 

By