Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη σύνοδος της Ε.Ε. για το Ιρακινό Κουρδιστάν

Για να εξετάσουν τους τρόπους που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν

kourdistan

Έκτακτη σύνοδο θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, για να εξετάσουν τους τρόπους που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν να αντιμετωπίσει την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως γνωστοποιήθηκε  από ευρωπαϊκή πηγή, η σύνοδος θα ξεκινήσει γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), όμως δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, μολονότι το ζήτημα «επείγει». Οι πρεσβευτές θα ασχοληθούν ακόμα με την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Η σύγκληση της επιτροπής πολιτικής και ασφάλειας (σ.σ. οι πρεσβευτές της Ε.Ε.) έγινε σε απάντηση της έκκλησης που απηύθυναν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας και της Γαλλίας προς την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για μια έκτακτη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συγκληθεί μια τέτοια έκτακτη σύνοδος όμως, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, θα είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν όλοι στις Βρυξέλλες στα μέσα Αυγούστου, εν μέσω των θερινών διακοπών.

By