Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστηροί έλεγχοι στον τουριστικό κλάδο

Ελέγχους για ανασφάλιστη εργασία στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό ζήτησε ο υπουργός Εργασίας.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Εντατικούς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο θα ξεκινήσουν άμεσα οι επιθεωρητές εργασίας, έπειτα από εντολή που έλαβαν από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

«Τα φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και εισφοροδιαφυγής δεν συνιστούν μία τυπική παράβαση, αλλά κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας» που επανέλαβε ότι «η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και η νομιμότητα στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας».

Οι έλεγχοι θα εκτείνονται στο σύνολο των τουριστικών περιοχών και θα αφορούν σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4144/2013, τους ελέγχους θα συνδράμει και η υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

«Κανείς δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κρίση για τέτοιες συμπεριφορές» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

By