Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη σύλληψη της ΧΑ μέχρι πρότινος, καταγγέλλει ο Ρουπακιώτης

Αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, άφησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

roupakiotis-ypourgiko

Έλλειψη πολιτικής βούλησης καταλόγισε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αποδίδοντας σε κεντρική απροθυμία το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε συλληφθεί νωρίτερα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ.Ρουπακιώτης ανέφερε ότι επί των ημερών του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε συλλέξει όλες τις δικογραφίες που είχαν καταρτισθεί για υποθέσεις εγκληματικών δραστηριοτήτων στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη της Χρυσής Αυγής και τις είχε παραδώσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως ήταν αρμοδιότητα του να πράξει.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έπραξε ό,τι μπορούσε, περισσότερα από ό,τι το πολιτικό κλίμα της εποχής επέτρεπε», δήλωσε ο κ.Ρουπακιώτης και ερωτηθείς εάν έπαιξε ρόλο η ύπαρξη πολιτικής βούλησης απάντησε: «Μέγιστο ρόλο, μόνο που η πολιτική βούληση δεν εκπορευόταν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε και τώρα εκπορεύεται». Άφησε αιχμές λέγοντας ότι ορισμένοι έβλεπαν ως έμβολο τη Χρυσή Αυγή και σχολίασε με νόημα: «Επιβεβαιώνεται η ρήση πως όταν η πολιτική θέλει, το κράτος μπορεί».

Ο κ.Ρουπακιώτης σημείωσε ότι από τη στιγμή, που διαμορφώθηκε το πολιτικό πλαίσιο, οι αρμόδιες αρχές ενήργησαν με τρόπο συντονισμένο, ώστε οι δικογραφίες που υπήρχαν -τονίζονας ότι είναι ένα ζήτημα πόσο καιρό υπήρχαν- να δοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Υπήρξε τώρα το πολιτικό πλαίσιο, το οποίο δεν υπήρχε πριν από πέντε μήνες», τόνισε και υπενθύμισε την υπόθεση του αντιρατσιστικού, υποστηρίζοντας ότι δεν του επετράπη να προχωρήσει και ότι του «έψησαν το ψάρι στα χείλη».

Στο στούντιο ήταν παρών ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος σχολίασε ότι: «Σε αυτή την κρίσιμη ώρα που η ελληνική δημοκρατία δίνει εξετάσεις και τις περνά με επιτυχία, είναι λάθος να ομφαλοσκοπούμε» και ανέφερε ότι εάν υπήρχε δίωξη χωρίς να είναι νομικά δεμένη και προετοιμασμένη από πλευράς εκτέλεσης θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Υποστήριξε επίσης ότι η Ν.Δ έχει σαφή διαχωριστική γραμμή με την άκρα δεξιά και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση μόνο σε νομικό επίπεδο είναι ανεπαρκής και επικίνδυνη και ότι πρέπει να συνοδευτεί από πολιτική αντιμετώπιση και κοινωνική απομόνωση.

Απαντώντας ο κ.Ρουπακιώτης σχολίασε ότι «δεν πρέπει να σκεπάζουμε το παρελθόν, μιλάμε για πράγματα που έγιναν μόλις τρεις μήνες πριν», απέδωσε την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στη δολοφονία του Έλληνα Φύσσα και στην πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διεμήνυσε ότι δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να αναλάβει την προεδρία χωρίς να έχει αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή. «Να μην ξεχνάμε ποιοι ευθύνονται που άφησαν τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By