Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έλληνας ο νικητής στο European Poker Tour στο Deauville της Γαλλίας

Ο ίδιος αναφέρει ότι «το πόκερ είναι πνευματικό παιχνίδι δεξιοτήτων, όχι ρουλέτα»

sotiris-koutoupasΜια ασυνήθιστη, για τα εγχώρια δεδομένα, πρωτιά κατέκτησε ο Σωτήρης Κουτούπας, από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης, καθώς ο 30χρονος άνδρας έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόκερ.

Στο European Poker Tour στο Deauville της Γαλλίας, ο Σωτήρης αναδείχθηκε νικητής και «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» με συνολικά κέρδη 614.000 ευρώ. Σε συνδυασμό με τα 510.000 ευρώ από τη δεύτερη θέση στο περσινό τουρνουά της Πράγας τον καθιστούν τον πλέον κερδισμένο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών.

Κι αν κάποιος νομίζει ότι το πόκερ είναι καθαρά θέμα τύχης, κάνει λάθος, όπως λέει. «Το πόκερ είναι ένα πνευματικό παιχνίδι ικανοτήτων. Πρέπει να ξεγελάσεις έξυπνους ανθρώπους. Να είσαι ένα βήμα πιο μπροστά απ” αυτούς» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο νεαρός Θεσσαλονικιός. «Το πόκερ είναι ένα παρεξηγημένο παιχνίδι στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα και υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες στον χώρο που παίζουν πόκερ για βιοπορισμό. Το πόκερ δεν είναι ρουλέτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

By