Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συστράτευση για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στη ΕΕ

Έλληνες Ευρωβουλευτές εξέφρασαν στη Βουλή τον προβληματισμό που αναπτύσσεται στην Ευρώπη για τις εγκληματικές δράσης της Χρυσής Αυγής

koppaA

Στον προβληματισμό που αναπτύσσεται στην Ευρώπη για τις εγκληματικές δράσεις του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί σε σχέση με την διοργάνωση της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, αναφέρθηκαν Έλληνες ευρωβουλευτές στη Βουλή.

Πεποίθηση όλων ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ευρωπαϊκής προεδρίας και να πετύχει τον στόχο της, αφενός για να προωθήσει πολιτικές που θα την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση και αφετέρου για να δοθεί απάντηση, σε  ευρωπαίους αξιωματούχους που τάσσονται  κατά της ανάληψης της προεδρίας από την χώρα μας, λόγω των κρουσμάτων βίας από την Χρυσή Αυγή.

Ο Γ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε πάντως, «σεσημασμένους» πολιτικούς τους δύο Γερμανούς βουλευτές που επενδύουν πολιτικά στρεφόμενοι κατά της Ελλάδας, σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να αποτελούν λόγο ανησυχίας, ενώ η Α. Ποδηματά υποστήριξε ότι η δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου έκανε μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα έξω, από αυτή που έκανε η ίδια η επικείμενη χρεοκοπία της χώρας. «Πρέπει να αποδείξουμε σαν χώρα ότι η ελληνική δημοκρατία μπορεί να θωρακιστεί απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν την κατάργησή της», σχολίασε η Μ. Κοππά, σημειώνοντας ότι πολλοί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση ακραίων αντισυστημικών πολιτικών σχηματισμών.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για θέματα δημόσιας τάξης Κ. Τριαντάφυλλος με επιστολή του προς το Ν. Δένδια τον προτρέπει στην καταγραφή όλων των αξιόποινων πράξεων που έχουν διαπράξει νεοναζί ανά την Ελλάδα και εν συνεχεία στην αποστολή τους στην εισαγγελία.

«Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατόν να αποτυπωθεί η πραγματική διάσταση της εγκληματικής φυσιογνωμίας της οργάνωσης και να τεθούν οι προϋποθέσεις για καθολική αντιμετώπισή τους ως οργανωμένο έγκλημα με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά που δρα καλυμμένο πίσω από ψευδεπίγραφες πολιτικές ιδεολογίες μίσους», τονίζει, προτείνοντας ακόμη να ζητηθεί και η συμμετοχή των πολιτών μέσω της ειδικής τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών κρουσμάτων ρατσιστικής βίας 11414.

«Το ΠΑΣΟΚ παραμένει αρωγός κάθε προσπάθειας σε κάθε προσπάθεια πάταξης των αξιόποινων πράξεων μιας εγκληματικής οργάνωσης που φαλκιδεύει το δημοκρατικό αίσθημα και στοχοποιεί συνανθρώπους μας», σημειώνει, συγχαίροντας τον υπουργό για τις έως τώρα πρωτοβουλίες του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By