Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έλληνες μαθητευόμενοι στη Siemens

siemensΒάσει ενός καινούργιου προγράμματος της Siemens μαθητευόμενοι ηλεκτρονικοί από την Ελλάδα εκπαιδεύονται στη γερμανική πρωτεύουσα με απώτερο στόχο να επιστρέψουν ξανά στην πατρίδα τους.

«Europeans», δηλαδή «Ευρωπαίοι», αυτός είναι ο τίτλος ενός προγράμματος της Siemensπου ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο στο Βερολίνο. Το σκεπτικό του είναι να εκπαιδευτούν νέοι και νέες από ευρωπαϊκές χώρες είτε στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού είτε του μηχατρονικού, ενός επαγγέλματος το οποίο συνδυάζει τις δεξιότητες του μηχανικού και του ηλεκτρονικού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 29 άτομα από 13 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα. Για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν οι έλληνες μαθητευόμενοι η υπεύθυνη αυτού του προγράμματος Στεφανί Άκερμαν αναφέρει: «Η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα εξέφρασε το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση ηλεκτρονικών και μηχατρονικών. Κατόπιν προκήρυξαν (θέσεις), επέλεξαν τους υποψηφίους και τους έστειλαν στο Βερολίνο για να εκπαιδευτούν. Από τους χιλιάδες έλληνες υποψηφίους επιλέχθηκαν έξι άτομα».

Ο αριθμός των μαθητευόμενων στην Siemens ανέρχεται στα περίπου 7.000 άτομα, από τα οποία οι 1.350 εκπαιδεύονται στο Βερολίνο σε 20 διαφορετικά επαγγέλματα. Όπως είθισται οι μαθητευόμενοι παίρνουν μηνιαίες αποδοχές, που ανέρχονται στα 650 ευρώ το μήνα και είναι ασφαλισμένοι. Οι μαθητευόμενοι στα πλαίσια του προγράμματος «Ευρωπαίοι» έχουν επιπλέον δωρεάν στέγαση και τέσσερις δωρεάν πτήσεις τον χρόνο για την Ελλάδα. Με τα εντατικά μαθήματα γερμανικών τις πρώτες έξι εβδομάδες και με τα εβδομαδιαία μαθήματα γλώσσας στη συνέχεια, οι νεαροί Έλληνες είναι σε θέση να παρακολουθούν τα μαθήματα στη Siemens που γίνονται αποκλειστικά στα γερμανικά.

(Πηγή: Deutsche Welle)[space size=»30″]

By