Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα εκατ. ευρώ για τη Νίκη της Σαμοθράκης

Το μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατ. ευρώ από ιδιωτικές δωρεές προκειμένου να αποκαταστήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματά του

niki

Το μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατ. ευρώ από ιδιωτικές δωρεές προκειμένου να αποκαταστήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματά του, τη Νίκη της Σαμοθράκης, δήλωσε σήμερα το μουσείο στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περίπου 6.700 ιδιώτες χορηγοί συμμετείχαν στην επιχείρηση «Όλοι μαικήνες» που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το γαλλικό μουσείο.

Για να χρηματοδοτήσει αυτό το φιλόδοξο έργο, το Λούβρο είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από συνεισφορές ιδιωτών σε ένα συνολικό προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων, καθώς τα τρία εκατομμύρια ευρώ έχουν προσφερθεί από χορηγίες.

Οι εισφορές των ιδιωτών ανέρχονται από ένα (1) έως 8.500 ευρώ. Ο μέσος όρος ήταν 134 ευρώ και το πιο συχνό ποσό 50 ευρώ. Ορισμένοι ξένοι, ιδίως Ιάπωνες, συνεισέφεραν επίσης, ανέφερε το μουσείο.

Το άγαλμα, που ανακαλύφθηκε το 1863 στη Σαμοθράκη, χρονολογείται από το 2ο αιώνα π.Χ. και αναπαριστά τη Νίκη, θεά που φέρνει τη νίκη. Έφθασε στο Λούβρο ανάμεσα στο 1880 και το 1884 και έχει το πόδι πάνω σε μία βάση που μοιάζει με πλώρη πάνω σε βάθρο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By