Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένα μήνυμα μόνο για παιδιά [βίντεο]

Η πρωτοποριακή ισπανική καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης που μπορούν να δουν μόνο παιδιά.

spain children posterspain children poster 02«Μερικές φορές η παιδική κακοποίηση είναι κάτι που βλέπει μόνο το παιδί που την υφίσταται». Με αυτό το σύνθημα, η ισπανική οργάνωση Anar ετοίμασε μία καμπάνια για το θέμα, η οποία όμως εμφανίζεται πλήρως μόνο στα μάτια των μικρών παιδιών.

Λόγω μιας ειδικής εκτύπωσης, το μήνυμα της αφίσας είναι ορατό σε όσους έχουν το ύψος ενός παιδιού, αλλά όχι σε όσους την αντικρίζουν από το ύψος ενός ενήλικα.

Ένα παιδί μπορεί να δει την εικόνα ενός άλλου παιδιού με μώλωπες, ακολουθούμενη από το μήνυμα «αν κάποιος σου κάνει κακό, τηλεφώνησέ μας και θα σε βοηθήσουμε», ένας ενήλικας βλέπει απλά το αμήχανο και ανέκφραστο πρόσωπο ενός παιδιού.

Ο λόγος που η Anar επέλεξε τον τρόπο αυτό ήταν προκειμένου να δουν την αφίσα, χωρίς να γίνει αντιληπτό, ακόμη και παιδιά που εκείνη τη στιγμή συνοδεύονται από το άτομο που τα κακοποιεί. Και αυτό διότι η οργάνωση ανησυχούσε πως αν η αφίσα ανέγραφε την τηλεφωνική γραμμή κατά τρόπο που θα μπορούσαν να την δουν ενήλικες και παιδιά, τότε οι πρώτοι θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα δεύτερα από το να ζητήσουν βοήθεια.

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας:

By