Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ένστολη διαμαρτυρία για τις Σκουριές

Η διαμαρτυρία ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονία.

fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Kostantinos Tsakalidis

Ξεκίνησε η δίκη των τριών γυναίκών από την βορειοανατολική Χαλκιδική που κατηγορούνται για συμμετοχή στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, η δίκη αναβλήθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, την πρώτη μετά από αίτημα των τριών κατηγορουμένων και τη δεύτερη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο κάποιων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, κατά τις επένδυσης χρυσού στις Σκουριές, και όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος τους, για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, κατηγορίες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις τρεις διαδηλώτριες.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν ένστολη διαμαρτυρία το πρωί έξω από την αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στη σκιά των επεισοδίων και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους, υποστήριξαν: «Γίναμε «κόκκινο πανί» για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας».

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανήκει στους συνδικαλιστές των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα τόσο προς την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής όσο και στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας.

«Το θέμα των μεταλλείων χρυσού είναι πολιτικό. Αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης κι όχι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η επένδυση αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με αστυνομικά μέτρα» τόνισε στο Αθηναϊκό πρακτορείο, ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόφιλος Παπαδάκης.

By