Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένστολοι, διαθέσιμοι και εργαζόμενοι ΕΛΒΟ στη ΔΕΘ

Θερμό κλίμα επιφυλάσσουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα συνδικάτα, ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ, αύριο στη Θεσσαλονίκη.

poreia fosphotosΟ πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε χθες, κοροϊδία τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα προκύψει το 70% αυτού θα διατεθεί για την ενίσχυση των συνταξιούχων και τον κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πάει σε τόκους και χρεολύσια, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΓΣΕΕ, ενόψει του συλλαλητηρίου των συνδικάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε πως το 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης, μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει -σε μη μόνιμη βάση-, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, ενώ  30% της υπέρβασης του στόχου, θα αφιερώνεται στην αποπληρωμή του χρέους.

Προς επίρρωση των λόγων του, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, του Δεκεμβρίου 2012 (MOU σελίδα 200, παράγραφος 2.5.2.2 iii). Παράλληλα, όμως, το υπουργείο σπεύδει να επισημάνει ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν υπό την προϋπόθεση τήρησης των δημοσιονομικών στόχων, ήτοι της αυστηρής τήρησης των Μνημονίων.

Η αρχή γίνεται σήμερα με συγκέντρωση ενστόλων στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΘ – ΕΔΟΘ του Σαββάτου.

Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το παρών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει προσυγκέντρωση στην περιοχή Κολόμβου, στην οδό Εγνατία, και στη συνέχεια θα ενωθεί με το μπλοκ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ.
Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τι άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ 3, στην οδό Αγγελάκη, και από εκεί πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By