Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένταση σε σχολείο της Κρήτης για Αλβανίδα σημαιοφόρο

Ρατσιστικά σχόλια και αντιδράσεις από γονείς και μαθητές

parelasiΚύμα αντιδράσεων και παραλήρημα ρατσιστικών σχολίων έχει προκαλέσει σε σχολείο της Χερσονήσου στην Κρήτη το γεγονός ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου σημαιοφόρος θα είναι μια μαθήτρια αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με το candianews.gr.

Όπως αναφέρεται σε δεύτερο σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου «οι αντιδράσεις για τη σημαιοφόρο με καταγωγή από την Αλβανία, δεν ήταν και τόσο αθώες στο Λύκειο της Χερσονήσου… Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχει παρέμβαση και επιρροή χρυσαυγιτών σε μια ομάδα μαθητών, που δρούσε περίπου ανοικτά με κηρύγματα μίσους στην περιοχή της Χερσονήσου».

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει, ότι «ένας από αυτούς, σε άψογα… greeklish δηλώνει εθνικιστής (!) αλλά όχι… ρατσιστής και προσθέτει ότι ντρέπεται να ακολουθεί πίσω από ένα Αλβανό, ενώ ένας άλλος δηλώνει «σαν ελληνας μαθητης ντρεπομαι να ακολουθησω αλβανο σημαιοφο….»!

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου είπε ότι «η αριστούχος είναι Αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα. Υπήρξαν αντιδράσεις. Τόσο οι καθηγητές όσο και ο διευθυντής προσπάθησαν να πείσουν εκείνους που διαφωνούσαν πως δεν χωρούν σε μια σχολική μονάδα ρατσιστικές αντιλήψεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By