Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένταση στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας

polytexneio - epeisodia - astunomia

Ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης δημιουργήθηκαν στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 18:30 σημειώθηκε ένταση στην περιοχή του Χίλτον, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην πορεία και αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, όταν ομάδα που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της πορείας κινήθηκε κατά των αστυνομικών.

Μία νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι, πιθανότατα από γκλομπ άνδρα των ΜΑΤ. Η κοπέλα, με αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, εμφανώς σοκαρισμένη βρήκε προσωρινά καταφύγιο σε παρακείμενη καφετέρια, όπου έσπευσε ασθενοφόρο των ΕΚΑΒ για να την περιθάλψει και να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

polytexneio - epeisodia - astunomia

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές ενώ η πορεία κατευθύνεται προς το Πεδίον του Άρεως μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Νωρίτερα, είχε φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών. Έξω από την πρεσβεία έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

polytexneio - epeisodia - astunomia

Οι φοιτητές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τη σημαία και στη συνέχεια προσπάθησαν να θυροκολλήσουν ψήφισμα στην πρεσβεία, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Σαράντα λεπτά νωρίτερα στην πρεσβεία έφτασαν και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα».

polytexneio - epeisodia - astunomia

Ένταση υπήρξε πριν από λίγη ώρα στα Εξάρχεια, όταν ομάδα νεαρών, που είχαν φτάσει εκεί μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, και αυτήν την ώρα φαίνεται πως η κατάσταση έχει εκτονωθεί.
Ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχουν γίνει προσαγωγές.

polytexneio - epeisodia - astunomia

By