Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έντονη ανησυχία Μπαν Κι Mουν για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ταϊλάνδη

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία στην Ταϊλάνδη

thailand_protests600

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία στην Ταϊλάνδη, μετά από την πολιτική ασάφεια που δημιούργησαν οι εθνικές εκλογές του Σαββατοκύριακου. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν εξέφρασε με ανακοίνωσή του σοβαρές ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσαν οι εκλογές της Κυριακής και κάλεσε τις πολιτικές αντίπαλες παρατάξεις να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

«Οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες και εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού της Ταϊλάνδης , δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σημειώνει ανακοίνωση του γγ του ΟΗΕ. «Ενώ αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και ότι ορισμένοι πολίτες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές , ο γενικός γραμματέας είναι ανήσυχος καθώς ένας αριθμός πολιτών της Ταϊλάνδης δεν ήταν σε θέση να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμά», επισημαίνει η ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

By