Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έντονο το ενδιαφέρον της κινεζικής πλευράς για το «Ελ. Βενιζέλος»

Συνάντηση της κινέζικης επιχειρηματική αντιπροσωπεία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη

mitarakis650_231013

Το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων Chongqing Zhang σε συνάντηση που είχε κινέζικη επιχειρηματική αντιπροσωπεία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη.

Παράλληλα ο κ. Zhang τόνισε ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας μια σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της Κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd και Shenzhen Airport κ. Eric Cheng και ο Εμπορικός Σύμβουλος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Sun Liwei.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της σχετικής διαδικασίας για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σημείωσε επίσης ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού κ. Li στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις και επεσήμανε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό – όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα τον Φεβρουάριο – ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάπτυξη των απ’ ευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

By