Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έξω λιοντάρι, μέσα ποντίκι

Έντονη κριτική του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση Ντράγκι- Τσίπρα στη Φρανγκφούρτη

karidis

«Και μόνο ότι ο κ. Ντράγκι σημείωνε λεπτομερώς στο σημειωματάριο του, κάθε τι που του έλεγε ο κ. Τσίπρας για το χρέος, ήταν αρκετό για να χαρακτηρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ εποικοδομητική τη συνάντηση. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας κάνει το λιοντάρι, στις επίσημες συναντήσεις στο εξωτερικό είναι σαν το ποντίκι που βρυχάται».

Με αυτό το σχόλιο που ανέβασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης στα social media μετά τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στην έδρα της τράπεζας στην Φρανγφούρτη, το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι βάζει στο στόχαστρο την προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαιτέρως μετά τις ευρωεκλογές, να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ και καλό επίπεδο συνεννόησης.

Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για διπλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έξω από την Ελλάδα είτε ο κ. Τσίπρας είτε άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιούν ήπιο λόγο και δείχνουν διάθεση συνεργασίας με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο κλπ, ενώ εντός των ορίων της χώρας κινείται σε υψηλούς τόνους χρησιμοποιώντας έντονα καταγγελτικούς τόνους. «Ελπίζουμε πλέον, να κατανοούν ότι η μόνη λύση βρίσκεται στην ενότητα των δυνάμεων, μέσω της δημιουργίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης» ήταν το σχόλιο με το οποίο κατέληξε ο κ. Καρύδης, επαναλαμβάνοντας την πρόταση Βενιζέλου, κάτι που επίσης δείχνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα συνεχίσει να πιέζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κατεύθυνση.