Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- «Στέκι» στις Βρυξέλλες αναζητά το Έργον

Μόλις πριν από λίγες ημέρες  το επώνυμο πια μεζεδοπαντοπωλείο κτυπά και στην καρδιά του Λονδίνου

ergon-SkiathosA

Μετά το Λονδίνο, το μεζεδοπαντοπωλείο των αδερφών Δούζη, αναζητά «στέκι» και στις Βρυξέλλες λένε πηγές της αγοράς, επιβεβαιώνοντας ότι ο Έλληνας όταν θέλει κάτι πολύ, απλά το πράττει ως σαν «πολυμήχανος» Οδυσσέας.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες -στις 15/11/2013- το επώνυμο πια μεζεδοπαντοπωλείο κτυπά και στην καρδιά του Λονδίνου.

Το Έργον άνοιξε αρχικά ως παντοπωλείο (chic) στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώνοντας και συσκευάζοντας κάτω από την δική του επωνυμία, παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα: όσπρια, βασιλομανίταρα Πίνδου, λάδια αρωματισμένα με τρούφα, πάστες, τόνο Αλοννήσου, διάφορα αλείμματα ψαρικών, αλείμματα φέτας με σκόρδο ή πιπεριά, μουστάρδες, σάλτσες και πολλά άλλα.

Το πρώτο deli ακολούθησε ένα δεύτερο στη Σάνη της Χαλκιδικής, στο οποίο αποφάσισαν να σερβίρουν και μεζέδες επιτόπου με χρήση των δικών τους προϊόντων. Το μενού κλήθηκε να σχεδιάσει, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Λογική συνέχεια της πολύ μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο, ήταν οι νέοι επιχειρηματίες να θελήσουν να μεταφέρουν το εγχείρημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε νέα διεύθυνση όπου παντοπωλείο και μεζεδοπωλείο θα μπορούσαν να συνυπάρξουν δίπλα-δίπλα.

Μέσα στο φετινό καλοκαίρι άνοιξε καταστήματα σε τρία νησιά: στη Μύκονο, τη Ρόδο και τη Σκιάθο για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και η Αθηναϊκή βερσιόν του «Έργον» στη Νέα Ερυθραία.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By