Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έρευνα για τις αποδοχές μελών ανεξάρτητων αρχών

 Εντολή για «ξεσκόνισμα» των οικονομικών στοιχείων όλων των Ανεξάρτητων Αρχών από την Εισαγγελία Αθηνών.

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Αθηνών μπαίνουν οι δαπάνες σε όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, με πρώτη την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Για την έρευνα έδωσε εντολή η προϊσταμένη της Εισαγγελίας  Π.Φάκου παίρνοντας αφορμή από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για υπέρογκους μισθούς σε μέλη των αρχών.

 

epitropi_antagonismouΤο δημοσίευμα κατήγγειλε πως δεν μειώθηκαν οι αποδοχές των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού παρότι η σχετική νομοθεσία προέβλεπε τον εναρμονισμό τους με τις αποδοχές στον δημόσιο τομέα που έχουν ώς γνωστόν περικοπεί. Συγκεκριμένα δεν εφαρμόστηκαν οι μειώσεις που αποφασίστηκαν για το 2010 και το 2011.

Επίσης, γίνεται λόγος για «διπλές» αμοιβές σε μέλη της επιτροπής προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις της περισσότερες από μία φορά την ημέρα. Καταγγέλλεται επίσης αμοιβή των υπαλλήλων των επιτροπών ενώ αυτοί δήλωναν απεργοί. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Το Βήμα» για τα ποσά αυτά έχει ήδη γίνει διακανονισμός και θα επιστραφούν με παρακρατήσεις 10% από τους μισθούς των μελών των ανεξάρτητων αρχών.

 

 

By