Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρευνα της εισαγγελίας για την νέα πολύνεκρη τραγωδία στη Λαμπεντούζα

Ο επικεφαλής του κόμματος της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εμμένει στη θέση του για  άμεση διακοπή της ανθρωπιστικής επιχείρησης «Mare Nostrum» ώστε να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.

lampentousa
Έρευνα για τη νέα πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα  ανοικτά της Λαμπεντούζα ξεκινά  η εισαγγελία της Κατάνης στη Σικελία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 17 μεταναστών, ενώ περίπου 200 άτομα αγνοούνται.Οι σοροί των 17 θυμάτων που περισυνελέγησαν αναμένεται να μεταφερθούν με το πλοίο Γκρεκάλε του ιταλικού πολεμικού ναυτικού  στην Κατάνη αργά το απόγευμα της Τρίτης  ενώ με το ίδιο πλοίο θα μεταφερθούν και οι 206 διασωθέντες μετανάστες οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε χώρους που διαμορφώνονται από την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας  με τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων.
Πάντως ο επικεφαλής του κόμματος της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, εμμένει στη θέση του για  άμεση διακοπή της ανθρωπιστικής επιχείρησης «Mare Nostrum» ώστε να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στις ακτές της Κάτω Ιταλίας.Εκ μέρους της ιταλικής κυβέρνησης, ο υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο απηύθυνε έκκληση προς την ΕΕ «να προσθέσει την σημαία της στο κοντάρι της επιχείρησης».

«Διαφορετικά» πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός «όταν εξακριβώσουμε πόσοι μετανάστες δικαιούνται πολιτικό άσυλο, θα πρέπει να τους αφήσουμε να μεταβούν στις ευρωπαϊκές χώρες όπου επιθυμούν να εγκατασταθούν».

By