Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνες για το τηλεφώνημα και σε γραφεία της Χ.Α.

Προκειμένου να βρεθούν ποιοι τηλεφώνησαν στο δράστη της φασιστικής δολοφονίας

Φωτογραφία FOS PHOTOS Αλέξανδρος Κατσής
Φωτογραφία FOS PHOTOS Αλέξανδρος Κατσής

Στον εντοπισμό αυτών που τηλεφώνησαν στα μέλη της Χρυσής Αυγής και έστησαν ενέδρα στον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι, εστιάζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλα άτομα για το φασιστικό φονικό. Στο μεταξύ φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές τα γραφεία της Χ.Α. στα Α. Λιόσια, στα Μέγαρα, στον Ασπρόπυργο και στη Σαλαμίνα.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το τηλεφώνημα έγινε πιθανότατα από κάποιον από τους δύο που βρίσκονταν στην καφετέρια και αντάλλαξαν έντονες ματιές με τον 34χρονο, την ώρα που έβλεπαν το ποδόσφαιρο. Γι” αυτό και όταν το θύμα βγήκε στο δρόμο, τους περίμεναν ήδη περίπου 20 άτομα και άρχισε ο διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου έφτασε στο σημείο ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Τις τηλεφωνικές συνομιλίες ή την ανταλλαγή μηνυμάτων αναμένεται να εντοπίσει η έρευνα, μετά την άρση απορρήτου που ζήτησε η Ασφάλεια.

Έχει ξεκαθαριστεί πάντως, ότι ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για να πάει στο σημείο που ήταν ο 34χρονος αντιφασίστας και οι φίλοι του. Αυτό το καταθέτει και η σύζυγος του, η οποία λέει ότι ο άνδρας της έβλεπε το ποδόσφαιρο στο σπίτι, όταν του τηλεφώνησαν και έφυγε.

Από την Αστυνομία επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, ότι ο Ρουπακιάς είχε και οικονομική σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, όπως λένε φίλοι του από το κόμμα, ο 45χρονος υποστήριζε άλλο κόμμα στο παρελθόν, αλλά «στρατολογήθηκε» πριν από περίπου δύο χρόνια στη Χρυσή Αυγή, όπου κρατούσε το κυλικείο της Τοπικής Οργάνωσης, βοηθούσε στη διανομή τροφίμων βγάζοντας χαρτζιλίκι, ενώ απασχολούνταν στο κόμμα και η γυναίκα του και η κόρη του.

Το σημείο δολοφονίας
Το σημείο δολοφονίας

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων ότι οι πρώτοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της συμπλοκής πριν ακόμα μαχαιρωθεί ο 34χρονος, η ΕΛ.ΑΣ επιμένει στη χθεσινή ανακοίνωση της ότι οι πρώτη ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έφτασε την ώρα που έπεφτε αιμόφυρτος ο Παύλος Φύσσας, γι” αυτό και ο δράστης συνελήφθη επί τόπου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά και ένα ακόμα μέλος της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ανεξάρτητη δικογραφία από την Ασφάλεια, άσχετη με τη δολοφονία, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία ότι κατείχε όπλα.

Πρόκειται για τον 26χρονο πρώην οδηγό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στέλεχος της νεολαίας του κόμματος στον Πειραιά, ο οποίος συνελήφθη χθες γιατί, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του, βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες). Ο 26χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, ως οδηγός και συνοδός του κ. Μιχαλολιάκου, η οποία όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By