Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έρευνες για τη ρατσιστική επίθεση σε 14χρονο – Τι δηλώνει ο Δένδιας [βίντεο]

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου – Ερευνά την υπόθεση η Αστυνομία.

Copyright: efsyn.gr
Copyright: efsyn.gr

Σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει την σοκαριστική φωτογραφία του 14χρονου Αφγανού που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε ότι «ι θρασύδειλοι που αντιγράφουν μεθόδους τις μαφίας χτυπώντας μεμονωμένους μετανάστες, ακόμη και 14χρονα παιδιά, θα βρουν απέναντί τους το μαχόμενο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κράτος Δικαίου, αλλά και την κοινή συνείδηση των Ελλήνων πολιτών».

Η υπηρεσία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Αστυνομίας ανέλαβε τις έρευνες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 14χρονου Αφγανού.

«Ο μόνος λόγος δημοσίευσης της φωτογραφίας είναι για να προκληθεί, έστω και καθυστερημένα, η αντίδραση της πολιτείας αλλά και η αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας ρατσιστικής βίας», αναφέρει στο σχετικό άρθρο της η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του 14χρονου παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

«Το παιδί δέχτηκε επίθεση στο δρόμο. Ο ίδιος περιγράφει ανθρώπους με μαύρες μπλούζες, το κλασικό στοιχείο που βλέπουμε σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται από ακροδεξιές συμμορίες. Αφού τον χτύπησαν, τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Ήταν βάρβαρο. Μιλάμε πια με ψυχωτικούς», δήλωσε στο in.gr ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Σύμφωνα με το Νικήτα Κανάκη, ο 14χρονος μετά την επίθεση που δέχτηκε, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί βοήθεια, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφτηκε ποτέ.

Δείτε τι καταγγέλλει το 14χρονο παιδί στους Γιατρούς του Κόσμου:

By