Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έρχονται και φωνητικές κλήσεις από το WhatsApp

Η υπηρεσία φωνητικών κλήσεων θα είναι διαθέσιμη μέσα στο τρίτο τρίμηνο, αρχικά για το iOS των iPhone και αργότερα για το Android και τα Windows Phone

jan koum whats app

Λίγες ημέρες μετά την εκκωφαντική εξαγορά του από το Facebook, αντί 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε μετρητά και μετοχές), αποκαλύπτεται ότι το WhatsApp, η υπηρεσία δωρεάν ανταλλαγής γραπτών και φωνητικών μηνυμάτων είχε σχέδια επέκτασης και στις φωνητικές κλήσεις.

Τα νέα ήρθαν από τον συνιδρυτή του, Jan Koum, ο οποίος μίλησε στο World Mobile Congress της Βαρκελώνης, όπου αυτές τις μέρες βρίσκεται και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δικαιολογήσει περαιτέρω το γιατί ο Mr Facebook προχώρησε στην πιο ακριβή εξαγορά στην ιστορία των social media. Η υπηρεσία φωνητικών κλήσεων θα είναι διαθέσιμη μέσα στο τρίτο τρίμηνο, αρχικά για το iOS των iPhone και αργότερα για το Android και τα Windows Phone.

Το WhatsApp μετρά με τα 465 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχει ημερήσιο ρυθμό αύξησης 1,3 εκατoμμύρια νέους χρήστες και διακινεί ετησίως περίπου 7 τρισεκατομμύρια μηνύματα, όσο περίπου και το σύνολο των SMS που στέλνονται μέσα από τα δίκτυα όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Η ανακοίνωση έγινε ανήμερα (24/2) των γενεθλίων για τα τέσσερα χρόνια από την ίδρυση της. «Επιδιώκουμε να έχουμε ως χρήστες όλους τους κατόχους smartphones» είπε χαρακτηριστικά ο Jan Koum.

By