Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έσβησε η «φωτιά» μεταξύ Κατσουράνη – Μανιάτη

Τι είπε ο παίχτης του ΠΑΟΚ για το επεισόδιο με τον έτερο διεθνή του Ολυμπιακού

katsouranis_maniatis

Τόπο στην οργή θέλησε να δώσει για μια ακόμη φορά ο Κώστας Κατσουράνης που επανέλαβε τη συγνώμη του στον Γιάννη Μανιάτη για όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας.

«Μιλήσαμε πάρα πολύ γι΄αυτό. Θεωρώ ότι έγινε ένα λάθος, από όλους μας, εγώ ως ένας από τους αρχηγούς της Εθνικής, σαν δεύτερος αρχηγός της Εθνικής ή τέλος πάντων ένας από τους δύο παλιούς της ομάδας, που είμαστε εδώ από το 2004, θεωρώ ότι έχω μεγάλη ευθύνη, έκανα λάθος, το εξήγησα στον Γιάννη πάρα πολλές φορές και νομίζω το κατάλαβε και συνεχίζουμε όπως πρέπει να συνεχίσουμε», ήταν η δήλωσή του στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσε η ΕΠΟ στην Εθνική. Όμως, τι είχε συμβεί τότε;

Οι παίκτες λοιπόν ήρθαν στα χέρια διεκδικώντας τη …μπάλα –στιγμές που το γήπεδο «έβραζε»- για να τους αποβάλει ο διαιτητής.  Αρχικά ο Κατσουράνης τράβηξε τον Μανιάτη καθώς προσπαθούσε να εκτελέσει ένα πλάγιο, ο μέσος του Ολυμπιακού εκνευρίστηκε, αντάλλαξαν κάποια βαριά λόγια, ο «Κατσούρ» χτύπησε με το κεφάλι στο πρόσωπο τον αντίπαλό του κι έγινε… το σώσε. Το πρόβλημα ήταν, φυσικά, ακόμη μεγαλύτερο γιατί οι δυό τους έπρεπε να συνυπάρξουν στην Εθνική, με τον Σάντος να έχει την απαίτηση οτιδήποτε αφορά συλλογικές κόντρες να μην μεταφέρεται στη γαλανόλευκη οικογένεια. Μεσολάβησαν πολλοί –ανάμεσά τους και ο Γιώργος Καραγκούνης- προκειμένου να βρεθεί λύση. Αποτέλεσμα ήταν ο Κατσουράνης να πάρει την πρωτοβουλία για να κλείσει –ελπίζουν όλοι- το θέμα.

«Να είμαστε όλοι μαζί, στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν. Κάποιες στιγμές χάνεις τον έλεγχο και θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια, από το 2003 που έχω κάνει ντεμπούτο στην Εθνική, ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει κι αυτό οπότε θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν πριν κι όπως ήμασταν πάντα σχεδόν», συμπλήρωσε ο πατρινός μέσος κλείνοντας: «Είναι η πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε και είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι. Θα δούμε που θα μας οδηγήσει. Θα κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε τα τελευταία δέκα με δώδεκα χρόνια, θα τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όλη την ψυχή μας θα την καταθέσουμε, και νομίζω ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Αυτό είναι το μήνυμα που έτσι κι αλλιώς έχει περάσει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και αυτό θέλουμε να κάνουμε και στην Βραζιλία».

Βαγγέλης Μελέκογλου

By